top of page
Sök
  • Skribentens bildAbility Group

Träffsäkra - en förutsättning för värdeskapande

Uppdaterat: 18 nov. 2021





Ability Group bygger på fundamenten öppenhet, nyfikenhet och professionalism. För att vi ska kunna leva upp till de krav och förväntningar våra kunder har på oss och vårt erbjudande är det av yttersta vikt att vi alltid strävar mot att vara TRÄFFSÄKRA. Vad betyder det? Att vår kunskap och erfarenhet ska visa sig tidigt i processen och därigenom skapa direkt värde för våra kunder och medarbetare. Kunden ska känna sig trygg med sitt val av oss som samarbetspartner och att vi levererar i enligt med de riktlinjer och mål som vi, tillsammans med kunden, har satt upp för vårt samarbete. Läs vidare så ska vi förklara hur vi tänker kring begreppet, hur det genomsyrar hela vår verksamhet och är en av grundpelarna i vårt kundlöfte.

 

Varför är det viktigt att vara träffsäker?

Affärsutveckling, förändringsledarskap och hållbart företagande bygger på flera komponenter som tillsammans möjliggör framtagandet av en strategi som leder till ökad lönsamhet och affärsnytta. Kärnan i Ability Groups verksamhet och tjänsteutbud är vår kompetens. Det är den vi erbjuder. Vi är trygga i att vi besitter kunskap om att förändra och leda organisationer, projekt och företag. Vi är också ödmjukt medvetna om att vi inte alltid är rätt val för kunden. Då skjuter vi ut oss ur samarbetet i ett tidigt skede. Förändring är en komplicerad och ibland krävande process som måste bygga på ömsesidig respekt och samsyn avseende önskat resultat och vad som behövs för att nå hela vägen fram. De kunder som vill utmana sin nuvarande marknadsposition måste vara redo att förändras. Vår utgångspunkt är att kunden kan sin egen verksamhet bäst. Alltid. Vi lyssnar, lär, samlar information och analyserar utifrån vår kunskap och erfarenhet. Som utomstående har vi ett nytt synsätt och kan erbjuda nya perspektiv samt se utvecklingspotential där kunden kanske har stagnerat. Genom att sedan kartlägga företagets befintliga resurser lägger vi grunden till vår förändrings- och utvecklingsstrategi och tillför sedan den behovsanpassade externa kompetens som är kritisk för att växa tillsammmans. Vi hävdar att det är alltid av yttersta vikt att vara överens om en självklar grundförutsättning: Rätt person ska göra rätt sak vid rätt tillfälle! På så vis optimerar och effektiviserar man en verksamhet. Annars missar man målet.


Varför välja Ability Group?

Vår passion är människor och företagande. Komplexiteten i att få organisationer att utvecklas långsiktigt kräver kunskap, erfarenhet, analytisk förmåga, ödmjukhet och mod. Själva arbetsprocessen är enkel och tydlig. 1. Vi inleder ett gemensamt arbete med kunden där vi definierar affärskritiska områden. 2. Nästa steg är nuläges- och behovsanalys samt utvärdering. 3. Vi kartlägger nyckeltal till grund för utvecklingen. Även när vi gräver ner oss i detaljer och analysarbete är vi noga med att aldrig tappa vårt huvudfokus: En förändringsresa mot hållbart ledarskap och affärsdriven företagsutveckling. Med en kombination av intern effektivitet och styrning skapar vi skräddarsydda lösningar som leder kunden med stadig hand mot ökad lönsamhet och affärsnytta. De olika lösningar vi presenterar är alltid avhängiga kundens behov och resurser. Utan undantag. Vi har inte en färdig mall utan jobbar organiskt med att skapa värde för våra kunder. Vår långa erfarenhet som chefer och ledare har gett oss en tilltro till att ett långsiktigt förhållningssätt

till omgivningen skapar nära relationer, framgångsrika samarbeten och lyckade affärer.

Steve Jobs (entreprenör, affärsman och medgrundare till Apple) uttryckte sig såhär: "Great things in business are never done by one person. They´re done by a team of people."

Detta är en välkänd holistisk utgångspunkt som härstammar från devisen att helheten är större än summan av delarna och ingenting kan beskrivas enskilt utan kontext. En stor och viktig del i ett framgångsrikt ledarskap är att sätta ihop ett fungerande team som strävar mot ett tydligt gemensamt mål. Att ta vara på och utveckla kompetenser, identifiera problem och skapa en positiv företagskultur är en nog så viktig framgångsfaktor.


Vad blir resultatet?

Vad kan kunden förvänta sig från Ability Group som samarbetspartner? 1. Ett förenklat arbetssätt 2. Dokumentation av processer och metoder 3. Intyg/certifikat 4. Ökade marknadsandelar 5. Ökat internt engagemang 6. Rätt förutsättningar för fortsatt tillväxt 7. Vi jobbar med ständiga förbättringar 8. Nöjdare kunder På vår hemsida www.abilitygroup.se kan du läsa mer om oss, vår vision och våra värderingar. Titta gärna runt lite och tveka inte att kontakta oss om du blir nyfiken!

bottom of page