top of page
Image by Panos Teloniatis

Känner du igen dig?

Hos Ability Group sätter vi människan främst. Vi vet att en kravspec eller ett CV inte kan ge en komplett bild av en person. Därför tog vi tidigt fram fyra stycken "personas" som vi känner representerar medarbetarna vi vill ska söka sig till och utvecklas hos oss.

Anna
2.png

Exempel på roller som passar en Anna: Verksamhetsanalytiker och teamledare.

Anna arbetar som en del i ett team, exempelvis med utveckling eller design. Hon känner sig lockad att formalisera det på något sätt och vill utvecklas i sin nuvarande roll, genom utbildning eller liknande. Hon gillar att driva på teamet och att ta fram nya arbetssätt. Hon tycker att det är roligt att arbeta med andra människor och vill behålla den kompetensen som hon har utbildning inom men vill gärna ha ett ben i båda lägren. Det finns ett genuint intresse att skapa resultat - inte nödvändigtvis med henne själv i fokus utan för teamet

Anna har gärna med sig en lunchlåda med genomtänkt, vällagad och nyttig mat. Hon är ingen ensamvarg så hon sitter gärna med någon och äter. Kan vara två personer men lika gärna sju. Anna har en god självkänsla och behöver inte hävda sig utan hon vet vad hon står för.

Fästpunkt 1

Fredric har kommit långt i sin karriär och nu lockar ansvarsrollen. Han vill gärna att det ska finnas en tydlig ansvarsfördelning - han vill känna att det är han som har ansvar. Fredric gillar att tänka igenom sina beslut och förstår vad konsekvensen innebär för att uppnå förväntat resultat. Han är också medveten om att; Om det inte finns några uttalade krav måste han sätta dem själv. Fredric tycker det är roligt att kommunicera, förankra, driva och presentera.

Han är också väldigt duktig på att kommunicera på olika våglängder, i olika sammanhang och situationer. Fredric har en familj med två barn. Han är etablerad i samhället, enligt de normer som råder utan att han känner en stark drift att leva upp till dem.

 

Han är positiv och eftertänksam med en otrolig framåtanda. Hjulen har börjat snurra fort i livet för Fredric. Han renoverar gärna huset samtidigt som han tar ytterligare ansvar på jobbet. Fredric kan absolut ha med sig lunchlåda men kan även gå ut att äta, främst för att bygga sina relationer. Han intresserar sig för vad som händer runt omkring inte bara i sin närhet.

1.png

Exempel på roller som passar en Fredric:

Produktledare och Projektledare.

3.png

Exempel på roller som passar en Louise:

Förändringsledare och Verksamhetsutvecklare.

Louise är en person som sett och varit med om mycket. Hon har upplevt en del frustration och vid tillfällen behövt slå knut på sig själv. Hon har kört i diket och vågat erkänna det för sig själv och för andra. Louise har kommit så pass långt att hon insett att det var det mest utvecklade i sin karriär. Hon har en rejäl säck med erfarenheter som gör att hon enkelt kan se helheten och dra slutsatser och kopplingar för att kunna skapa förändring. Hon duktig på det politiska spelet och vågar ifrågasätta på ett smidigt sätt utan att ha hög svansföring.

Louise får saker att hända men är ödmjuk för situationen. Hon har testat på många olika utmaningar så hon har sett ett mönster och kommit fram till att det inte spelar någon roll vad hon väljer: Det är ändå människor till syvende och sist. Så det viktiga är inte att välja utan när valet är gjort förstå vad som händer hos människor. Hur vi som grupp behöver agera för att ge människor de förutsättningar som behövs för att lyckas. Louise är en långdistanslöpare - en uthållig person. Hon kan tänka sig att äta allt, men det ska vara kvalitet och närproducerat. Hon uppskattar även att äta själv för att få samla sina tankar och är inte rädd för att ge sig tid för reflektion. Det betyder inte att hon inte tillhör flocken eller inte är omtyckt.

Robert har en förmåga att se en koppling i att leda och det affärsmässiga. Han agerar inte bara utifrån vad som är bäst för organisationen utan vad som är bäst för affären. Robert har stor förståelse för hela affärskedjan och hur man skapar kundvärde även för kundens kund. Robert har haft en hög chefsposition men kände av någon anledning att det var ganska ensamt på toppen. Pengar är viktigt men inte drivande. Möjligheten att kunna jobba och se andra lyfta sina företag ger en större kick.

Det viktigaste för Robert är att han kan känna att det företag som han representerar motsvarar de värderingar som han står för. Han måste känna att det finns substans i det som företaget förmedlar. Robert är ganska krävande som person - men det förväntar man sig.

 

Robert äter oftast för att få i sig något. Han är medveten om att han borde äta gröt varje morgon men det är inte gott - han har kommit så pass långt att när han gör något så gör han det för att få njutning i livet, inte för att bevisa något för sig själv. Självförtroende och självkänsla präglar Roberts uttryck och levnadsstil.

4.png

Exempel på roller som passar en Robert:

Affärsutvecklare och Ledarutvecklare.

Spontanansökan

Fyll i din ansökan här så inleder vi vår första kontakt.

 

Är det du hellre sugen på att slå oss en signal, når du oss här.

Spontanansökan

Tack för din ansökan! Vi hörs snart. Varma hälsningar Daniel & Peter

Symbol - hel.png
bottom of page